Intercooperem

L’Ecobotiga Egarenca forma part d’un entorn amb una àmplia activitat cooperativa vinculada a l’economia social i solidària. La nostra essència passa per formar part de diferents xarxes del territori, intercooperar amb altres projectes afins i participar i promoure activitats que van en la línia dels nostres objectius.

Per aquest motiu, participem en diferents fòrums i col·laborem amb diverses entitats per tal de fomentar el creixement i consolidació de l’economia social i solidària al nostre territori.

Consell municipal d’Economia Social i Solidària de Terrassa

Formem part del Consell d’economia social i solidària de la ciutat de Terrassa, l’òrgan de participació de la ciutadania, de les entitats, les institucions i les empreses interessades en donar suport als diferents àmbits de l’economia social i solidària a Terrassa.

assemblea
assemblea

Barri futur: comunalitat urbana de Terrassa

Barri Futur és la comunalitat de Terrassa, un projecte per a potenciar xarxa socioeconòmica al territori de Sant Pere, Antic Poble de Sant Pere, Pere Parres i Centre-Nord a través de l’economia de proximitat i l’Economia Social i Solidària.

Pic Vallès

PiC Vallès és un projecte de trobada i acció entre productores/rs i consumidors/es del Vallès Occidental creat per:

 • Fomentar cadenes curtes de distribució de la producció ecològica en l’àrea de proximitat de Sabadell i Terrassa.
 • Promoure els productes i els productors i productores ecològiques de l’àrea.
 • Donar suport a les explotacions tradicionals i als projectes emergents, fent difusió de la seva tasca i dels punts de venda de la seva producció.
 • Desenvolupar punts de venda on prioritàriament s’hi venen productes ecològics de proximitat gestionats per agrupacions de consumidors i consumidores a Sabadell (El Rodal) i Terrassa (L’Egarenca).
 • Fer sensibilització ciutadana sobre la importància de consumir de cadenes curtes, el consum responsable, l’agroecologia i la sobirania alimentària, el cooperativisme de consum i l’economia social i solidària.
 • Reforçar una xarxa de productors/es i consumidors/es ecològics en l’àrea i fer projectes conjunts.

Compta amb el suport del Fons europeu agrícola de desenvolupament rural (FEADER) de la Unió Europea i de la Generalitat de Catalunya com gestora de l’ajut.

assemblea

PIC Vallès som:

 • L’Egarenca. Associació pel Consum responsable i la sostenibilitat de Terrassa.
 • El Rodal SCCL.
 • Ca n’Oliveró. Pere Botifoll.
 • El Galliner de La Torrassa. Maria Dolors Coral.
 • Granja La Soleia.

Agroecologia i intercooperació

Des de fa unas anys, participem en un projecte que es consolida en el temps, com la conserva de tomàquet el·laborada en col·laboració amb 6 cooperatives de consum de l’àmbit vallesà, amb tomàquet produït al Vallès i la conserva el·laborada per la Cooperativa Agràira del Vallès.

Apostar per l’agroecologia, pactar preus justos amb la petita pagesia que produeix en ecològic i amb varietats recuperades, fomentar la sobirania alimentària i fer-ho en xarxa des del consum auto-organitzat🤝 🌾

 

L’Horta de la Fanecada, La Magalla i Ca n’Oliveró han produït el tomàquet per a fer conserva que es reparteix a diferents grups i cooperatives de consum del Vallès i el Maresme!

👩‍🌾L’Obrador de la Cooperativa Agrària del Vallès Oriental ha elaborat la conserva de tomàquet que es reparteix a diferents grups i cooperatives de consum del Vallès i del Maresme.

Us presentem el video que hem pogut editar amb l’ajuda dels Ateneus cooperatius del Vallès Occidental i Oriental.
Amb això acabem aquest proçés col•lectiu d’elaboració de la conserva de tomàquet agroecològica del Vallès.

Agroecologia, intercooperacio, territori i suport mutu. Seguim endavant!

Vídeo realitzat per @productoracoop i @filigrana_produccions

Moneda social La Mola

Formem part La Mola, un grup d’entitats de l’economia social: productors/es, restauradors/es, serveis comerços locals que ens hem unit per crear una Moneda Social a Terrassa.

Volem reforçar la producció sostenible i propera de béns necessaris. Així com impulsar el seu consum.

assemblea